Juon siinä kahvia kaikessa rauhassa jos sitä olotilaa nyt mitenkään rauhalliseksi saattaa sanoa kun mielessä kuitenkin pyörivät tohtori Sykerön persaukkosten kuvat ja kaikki muukin epäasiallinen lentävän lautasen anaalihuumori päähän vedettävine perseineen.Hanuristi soittaa lastenlauluja kahvilan kulmilla eikä ole ihan hanurista kuitenkaan vaikka ne paskalammikkoon survotut kylpyammeankatkin kuvioon tipahtavat kuin taivaalta ja minä tiirailen hanuristin henkseleitä, koska ne tuovat jotakin mieleen vaikken millään muistanutkaan mitä – ehkä jonkun ihmisen jolla myös on olleet henkselit, jonkun jota en oikeastaan olisi halunnut muistella. Hanuristi soittaa Peppi Pitkätossua, mitäs muutakaan, här kommer Pippi Långstrumppi oikeen pomppii perkele ku jänis siinä ja saa ajattelemaan lapsia, noita ihania isukin paskapalleroita, sontatykkejä ja milloin mitäkin.

                       Naapuripöytään tulee istumaan kaksi nuorta äitiä tyttärineen, tytöt näyttävät alta kymmenvuotisilta, toisessa pöydässä siinäkin äiti tyttärineen. Toisessa ravintolassa istuu tutunnäköisiä naamoja jotka alkavat vaikuttaa äkkiä natunnäköisiltä tuumoilta mikä taas vaikuttaa joltakin mittayksiköltä mutta en osaa sanoa, minkä mitan, mitä surun maileja sellaisilla mitataan.Natunäköinen tuuma, ehkä se onkin ajatus jostakin.Vaikea sanoa.Yhden nauravaisen naisen kasvot ovat kesän mittaan alkaneet pyöristyä niin kuin se olisi aikeissa muuttua ilmapalloksi, kohta se lentelisi tuolla taivaalla kuin lapsen käsistä karannut vappupallo. Ajatus alkaa itkettää niin paljon, että pitää panna tupakaksi. Koetan pitää kieltä kurissa koska olo on hysteerinen. Tupa kaksi, armeijaanko tässä ollaan menossa. Inttiin meni hinttiin joka jätkä. Partasuisen miehen naama punottaa kuin vastasyntyneellä vauvalla, se on sitten varmaan se pieni mustapartainen mies, se on maailmaan tullessaan varastanut äitinsä vitunkarvat ikään kuin turvakseen. Sehän menee hienosti. Runoa pukkaa mieleen niin perkeleesti. Pitäisiköhän ruveta kaipailemaan Eestiin.

                      Tytöt juovat mehua pienistä, pyöreistä keltaisista pulloista, en tiedä mitä ne ovat, mitä ainetta siis, mitä merkkiä, en tiedä mitään, istun vain ja poltan tupakkaa joka nyt on tupa ja akka, mitähän sekin sitten, akka ja tupa, tupakka. Runoa pukkaa mieleen koko ajan. Toinen äideistä alkaa puhella, että siinä keltaisessa pullossa olevassa aineessa on jotain hampaiden kiillettä syövyttävää. Sekin kuulostaa hyvin merkitykselliseltä lauseelta, en vain keksi merkitystä, kieli vain murenee käsissä kuin kuiva savipaakku, näen pölyn ja koetan tulkita sitä kun se lentää maahan että mitä se on tässä lentävän mysteeriossa. Nainen sanoo sipseistäkin löydetyn sellaista ainetta.

                      Äkkiä toisen pöydän naisen lastenrattaat osuvat tuota sipseistä puhunutta käsivarteen, lapsi työntelee niitä kuin omia aikojaan.

- Varo nyt, voit vaikka käden tädiltä katkaista, lapsenrattaiden äiti sanoo ja vetää anteeksipyytelevän näköisesti rattaita pois toisen naisen käden läheltä.

                      Tytöt lipittävät juomiaan, äkkiä toinen sanoo äidilleen:

- Mikset sää sanonu että ei haittaa vaikka tekee kipeää…

                      Että niiden pitää se  saatanan Antero Mertarantakin kutsua tälle matkalle mukaan.Kohta koko vitun lautanen täynnä tavaraa. , mihin minä siihen  mahdun kun sekin saatanan apina tulee siihen omiaan huutelemaan ja kurkkunsa kitapurjeita esittelemään kuin entisaikain pirttisaarnaaja.

                      Lastenrattaista pienen olemattoman pukkaisun paljaaseen, ruskettuneeseen käsivarteen saanut nainen ei sano tyttärelleen mitään.

- Mikset sää sanonu…

                      Tyttö kysyy vielä toisen kerran mutta kun äiti ei tälläkään kertaa sanonut mitään tyttö alkaa juoda pillillä mehuaan, sitten niille kahdestaan toisen tytön kanssa tulee mieleen ruveta puhatelemaan pilleillä ilmaa pulloon niin että mehua lentää pullosta ulos ja pöydälle.

- Älä viitti hei, käsivarteen pukattu sanoo laiskasti.

- Vaatteet sotkeentuu…

                      Tytöt puhaltavat vielä niin, että  mehua lentää ympäriinsä ja nauraa kikattavat hysteerisinä.

- Älä viitti hei, nainen sanoo nyt uudestaan ja tytöt lopettavat puhaltamisen vaikka toista vielä naurattaakin kun se vilkaisee äitiään.

                      Kun vilkaisen toisen naisen suuntaan se pyyhkäisee kuin ajatuksissaan kevyesti paljasta, ruskettunutta reittään kuin olisi pyyhkäissyt jonkun näkymättömän likatahran pois iholtaan. Ehkä minä olen se tahra, kävelevä paskaläikkä täällä galaksien välisessä maastossa matkallani kohti maata, kaappikellomaiset miehet vain kyläilevät tajunnassani ja piukkapohkeiset nuoret naiset taiteilivat korkkipohjaisilla korkokengillään tavaroitaan paremmalle hollille asettelemassa, kaikki sillä lailla sekavaa.

                      Toinen nainen kaivaa laukustaan ison aanelospaerin ja kyselee joko toinen on tutustunut Elliin internetissä.

- Elliin, toinen sanoo ihmettelevästi niin kuin ei olisi koskaan kuullutkaan asiasta.

- Niin siellä on nykysin paljon mielenkiintoisia tyyppejä, se sanoo ja ojentaa paperin toiselle, joka ottaa sen ja alkaa lukemaan.

                      Tytöt juovat nyt limsojaan hiljaisina. Hanuristi joka siis ei ole ihan hanurista soittaa nyt jäniksestä joka istuu maassa torkkumassa kuin tupakkatauolleen simahtanut TVH:n työntekijä, joku vaivaapi jänöparkaa kun se sillai keskellä helteitä alkaa torkkumaan.Ihmisiä on torilla niin paljon, että silmä väsyy etsimään yksityiskohtia, niitä tulee sieltä ja täältä, seuraan yhden naisen muhkuraisia, paksuja jalkoja ja alan ajatella elämän surullisuutta, tuollaiset jalat ovat omiaan sellaisten ajatusten herättämiseen, kaikki se vaiva kun sen pitää noilla koivillaan elää, se tuska, häpeä, kaikki, tekee mieli mennä sanomaan sille että otan osaa. Toinen nainen valistaa miestään siitä, miten se ranta ennen on ollut kaunis mutta kun siihen on rakennettu ne rumat betonnikolossit, teatteri ja kirjasto se on mennyt ihan pilalle. Kuulostaa kuin se puhuisi itsestään, joku on mennyt pilalle, ennen kaikki oli paremmin.

                      Vilkaisen vielä kerran naisen reisiä, ne ovat ruskettuneet, sileät ja kauniit, reisissä näkyy kyllä selluliittia.Nainen alkaa puhua siitä, miten tärkeää on pitää huolta hivenainetasapainosta, ruuistakin kun nykyisin löytyy kaikenlaisia jäämiä…

                      Löytyköön, ei haittaa vaikka tekee kipeää.