Aito Scogo-sähköskootteri Tehokas 1 000 W sähkömoottori takaa hyvän kiihtyvyyden ja vakaan kyydin vaihtelevassa maastossa ja jyrkissäkin nousuissa. 25 km/h, jopa 60km.

                      Siis tällainen menopeli tuli selän takaa kylillä ja tietysti jalkakäytävällä. Kuulin vain huudon, että varo ja ennen kuin ehätin edes reagoida pyyhälsi tämä sähkömopo ohitseni jalkakäytävällä, kirosin asianmukaiset naisen genitaalit ja poika, vähän päältä kymmenvuotias nassikka huuteli jotakin, en kuullut mitä.

                      Minä kirosin koko touhun. Jos olisin väistänyt toiseen suuntaan olisin saanut koko mopon selkääni ja mitä sitten – naama ja pää edellä asvalttiin.

Kuka ostaa tuollaiselle nassikalle pari tonnia maksavan vehkeen ja miksi ne saavat olla liikenteessä, puuttuuko tältä ekologiselta kulkuvälineeltä täysin pelisäännöt, Missä ne saisivat ajaa jos eivät muun liikenteen seassa? Nehän ovat kuitenkin moottoriajoneuvoja.

                      Kummallista.

                      Nyt sitten täytyy koko ajan olla varuillaan, että tulee tuollainen vehjen selän takaa, sitähän ei siis kuule ollenkaan yhtä vähän kuin sähköautoja kaupungissa, autoja joita yksi tarjoilija kutsui tappaja-autoiksi.

 

Pihalla kuin lumiukko sanottiin ennen. Se oli aika kollektiivinen ilmaisu. Sitten kuulin Anja Kaurasen ”pihalla kuin tamponin naru” ilmaisun ja aloin tajuta, miten kieli ja yhteiskunta muuttuu. Tietysti. Tulee yksilöllisemmäksi. Sitten oli ”pihalla kuin polkupyöräteline”. Mikähän olisi joku maskuliini pihalla olon kielikuva. En oikein keksi. Pihalla kuin puliukko? Ei hyvä. Pihalla kuin ekshibitionistin peliväline. No jaa. Pihalla kuin irvistelijän kieli. Onhan näitä. Jaksa niin miettiä.

 

Luin Ylä-Kainuusta punkkisuihkusta, että menee suihkuun ja jos tuntee vaikkapa selässä nipistelyä niin se voi olla punkki. Entäpä jos on yksin mökillä eikä naapureitakaan siinä lähellä. Milläs sen punkin selästä nappaa pois. Ei kun paniikkia kehiin. Terveyskeskus ei yöllä maaseudulla ole auki, hoitajia kyllä on, voihan niille soittaa. Mutta miten ajaa autoa punkki selässä, nojata penkkiin vai miten siinä oikein orientoituisi tähän haastavaan tilanteeseen jos vielä paniikkia päälle puskee?  Soittaa taksikuskin paikalle ottamaan punkin pois?

                      Elämässä kun on kaikenlaista.

 

Niin kuin nyt tämä käsite varvi jota eilen Eevan kanssa pohdittiin, että mitä se tarkoittaa. Minä muistelin telakkaa, mitä se on ollutkin puulaivojen aikaan. Sitten tuli mieleen se epäasiallisempi merkitys eli yhdyntä, että otetaanpa yksi varvi rakas. Yhtä hirsikerrostakin se merkitsee ja kierrosta.

 

Ja lopuksi kansanperinnettä:

                      Sylki putki yötä päivää eikä ollut huolen häivää, sitten tuli paha tauti, elämästä ei Kalle enää nauti, tyhjinä roikkuvat vaivaiset pussit, milläpä mahtailet milläpä….