Tuntuuko sinusta siltä, että mikään ei voi estää menestymistäsi.Että peilikirkas jää kantaa sinua eteenpäin kohti huimaavia voittoja kuin Oulun Kärppien kannatuslaulu.Että edessäsi olevat vastukset ovat vain pieniä muovisia keiloja joiden ohi pujottelet taikakeppiäsi heilutellen kuin tuosta vaan.Että sinulla on päällä huikea flow, luova virtaus joka ammentaa voimansa jostakin ylimaallisesta lähteestä ja antaa sinulle voimaa suoriutua mistä vaan.

                      No eipä hätiä mitiä.

                      Olen koonnut sinua varten listan asioista joista kannattaa ehdottomasti huolestua jos tällainen epämääräinen onnistumisen ja elämään tyytyväisyyden tunne pääsee ikävällä tavalla iskemään.Tai alat ottaa todesta kaikki kaupungin kulttuuribyrokraatien – siis oululaisten – tuottamat visiot Oulusta tulevaisuuden kulttuuria vievänä ja tuottavana luovuuden ideatehtaana, josta uudet Abbat, Wallanderit ja muut kultuurituotannon ylikansalliset tuotteet kulkeutuvat maailmalle kuin kännykät konsanaan.

                      Ensiksikin..

                      Muista ilmastonmuutos –sinulla tuskin on aikaa nauttia menestyksesi hedelmistä enempää kuin muutama vuosi ennen kuin kahlaat jo mannerjäätikön mukanaan tuomissa tulva-aalloissa ja ainoa menestyksen laji jota siitä eteenpäin koetat kehittää on kohtuullisen kelvoton uintitaitosi.

                      Toiseksi – Suomen kansa on pohjoismaiden ylipainoisinta ja jo noin 250 000 ihmistä sairastaa kakkostyypin diabetesta ja n. 200 000 sairastaa sitä tietämättään.Joten ainoa prognoosi jonka sinulle voi antaa on että et ihan tarkkaan vielä tiedä milloin jalkasi amputoidaan ja alat menestyä tuon kohtuuttoman surkean uimataitosi ohella vammaisten olympiaadeissa pyörätuolisatasella, missä kämmenet savuten tuot Suomella mitaleita.Ellet sitten satu kuolemaan sitä ennen sydänkohtaukseen kesken kiihkeän televisioillan Sipsipussi kädessäsi.

                      Ja –työvoimapula on aina taattu synkistelyn aihe. Tiesitkö että Suomen kauan luodun ja kohtuullisen hienon kirjastolaitoksen virassa olevasta henkilökunnasta vain 7% on alle 44-vuotiaita.Sinulla ei ole enää kovin montaa vuotta aikaa nauttia tämän laitoksen palveluista ennen kuin kaikki sen työntekijät ovat siirtyneet suurten ikäluokkien ikiomaan eläkeparatiisiin jonne sinä kaikessa kurjuudessani joudut kuskaamaan heidän eläkkeensä ja muut nautintaaineensa.

                      Turha sinun on silloin enää miettiä tasa-arvoisen sivistämisen ja kaikinpuolisen oppimisen ylväitä periaatteita.Ne on varattu enää niille joilla niihin on varaa.Korkeintaan kun saat yhden Korkkarin kerran vuodessa luettavaksi niin voit olla kiitollinen.

                      Mutta jos nämäkään ikävät tosiasiat eivät saa sinua vielä tarpeeksi synkäksi koeta ajatella vaikka oululaisten autoilijoiden ikäviä ajotapoja, Kärppien huonoa menestystä Venäjällä, sukulaistesi epämääräisiä ja kelvottomia tapoja, läheistesi alkoholisoitumista tai mitä tahansa muuta asiaa, joka saa sinut luopumaan turhan optimistisista kuvitelmista.Turha sitä on päiväänsä pilata hyvillä tulevaisuuden ennusteilla tai muullakaan tilpehöörillä joka kuuluu enemmänkin niille jotka tuota tilpehööriä osaavat käsitellä.

                      Ja jos ei muu auta niin avaa sälekaihtimet ja katso millainen loskakeli on taas vallannut maan,ime siitä itseesi muutama piristävä Berocca-vaikute ja ala taas olla oma synkkä itsesi.Kuka tuollaista päivänsädettä oikein jaksaa katsella.

                      Vai mitä?