Saksa toimii tehokkaasti kuin sodassa ja testaa kaikki, voisi sanoa ilkeästi että sillä samalla metodilla millä sodankin aikaan, järjestelmällisesti.

Kyse ei siis ole pelkästään Merkelin sukupuolesta kuten jotkut naiset kehuvat, naiset joiden mielestä sukupuolella ei  muuten ole  niin väliä. Ehkä me elämme jo niin historiatonta aikaa, että monet muut kulttuuriset ja sellaiset tekijät unohtuvat identiteettipolitiikan tieltä. Vain identiteetti ratkaisee ja senkin voi valita ihan oman mielen mukaan. 1980-luvun alkua mainostettiin vapauden ajaksi, oli vapauduttu 1970-luvun tunkkaisesta ilmapiiristä. Mutta vapauduttu mihin? Nyt vapaudutaan lisää mutta mihin, se jääneen vähän avoimeksi kysymykseksi.

 

Ruotsi tähyää taloutensa säilyttämiseen kuten sodankin aikana, jolloin maan teollisuus pelastui sodalta ja alkoi heti sodan jälkeen jauhaa rahaa – niidenkin suomalaisten avulla, jotka nyt Tukholmassa kärsivät laajasti koronasta.

 

Suomi hoipertelee kuin sodassakin tietämättä kenen kanssa ja miten liittoutuisi, mihin se sitten johtaa. Lueskelin juuri kirjaa Suomussalmen sankareista ja Raatteentien taisteluista, jotka olivat sekava sekoitus urhoollista taistelutahtoa, onnea ja silkkaa kaaosta. Elämys oli lukea kirjaa samaan aikaan, kun Vappu Pimiä ja Merja Hintikka nauraa räkättivät taustalla.

 

Muistaako kukaan mitä tämä runoilijan kanssa naimisissa olevan presidentti oli mieltä 1990 –luvun laman aikaan valtiovarainministerinä – että kirjastoista pitäisi tehdä maksullisia.

Ja miksi tehtaat Suomessa eivät saakaan urakalla tekemiään maskeja kaupaksi?

Onko hallituksella ja kunnilla taas joku tietokatko?

 

Nicaraguan presidentti Ortega on kadonnut maan alle ja maata johtaa hänen vaimonsa, joka ei saisi johtaa.

 

Ja tiesittekö, että yksi lääkäri on koettanut todistella, että piereminenkin levittää virusta. Joten lakatkaa haisemasta.