Miksi Facebookista tuli totuuden jälkeisen ajan media? Kaikkien epätosien, huhujen ja muiden lähde. No, pitää muistaa mihin tarkoitukseen se alun perin kehitettiin – nuorten gollegepoikien iskualustaksi ja missä muualla valhe kukoistaa enemmän kuin testosteroninuoren, siis miehen, uroksen päässä? Siellä sepitetään niin paljon kuin  keritään. Jotenkin se huvittaa. että joku teki itsestään rikkaan näillä keinoin mutta toisaalta eikö ihmissuvun tarkoituksena ole jatkuvuus, miesten pullistelu?

 

Tekee mieli sanoa yksi sana Trumpin puolesta, nyt kun katsoin dokumentin Yhdysvaltain kahtiajakautumisesta – Obamalla oli vaikeuksia suhtautua rodullisiin kysymyksiin, Trump on kusessa koronan takia ja vaikka monet ajattelevat, että hän on pelkkä vitsi hän on myös ihminen, joka ei tiedä mitä tehdä tämän ison kriisin edessä.

 Akateemikoilla on oikeus saivarrella koska heillä ei ole vastuuta isoista päätöksistä ja tämä on se iso kysymys jonka myös Obama joutui kohtaamaan aikoinaan, kun oli keskellä roturistiriitoja ja odotukset mustien taholta olivat kovat häntä kohtaan eikä Obama uskaltanut ottaa kantaa vaikka sitä häneltä odotettiin.

Olettaisin, että Trump on myös tiukassa paikassa, koska vaalit ovat edessä ja eri yhteiskunta ryhmät, luokat Yhdysvalloissa reagoivat hyvin herkästi median tietoihin ja näkemyksiin.

 

Marin? Ilta- Sanomien Anna Perho kirjoitti pääministeristä vähän ilkeästi: pääministeri puhuu meille jo nyt rytmillä, joka saa selkouutisten lukijat kokemaan itsensä hosuviksi piripäiksi.

 

Päivänä muuanna Piia Pasanen kertoi korona tappaneen vanhuksia helsinkiläisessä hoivakodissa. Tappanut?

Tappohan on rikosoikeudellisesti murhaa lievempi, ei tahallinen, suunniteltu surmatyö. Mutta että tuo mistään tietämätön virus olisi heittäytynyt tappajaksi. Istuskellut huolettomana sängyn reunalla ja sitten tuosta vaan huitaissut potilaan hengiltä.

Ilmaisu kuulosti hitusen hankalalta. Ikään kuin virus olisi saanut jossakin päähänsä, että tuo ihmissukukunta alako nyt ihan oikeesti vituttaan, ottaan päähän.

 

Kieli on meille ansa, ainoa keino ilmaista asioita mutta vain meidän ihmisten näkökulmasta.

Miten me voimme haastaa viruksen oikeuteen taposta?

Vaikka miten olisi tunne, että joku tässä on syypää.

5-g mastot joita poltella? Kiinalaiset?

Miksei niin, että potilas kuoli koronaan? Vaikka eihän koronaankaan kuolla suoraan vaan sen aiheuttamiin komplikaatioihin.

Oliko Pasasen tarkoitus korostaa viruksen vaarallisuutta vertaamalla sitä tappajaan?